de Cristian Stavriu | Vizionări: 19848
Să vă învăţaţi să vorbiţi puţin şi esenţial.
Aşa să fie vorba între voi: ca la rugăciune.Decât ceartă mai bine pagubă.Ajungi la bătrâneţe şi puterile scad şi te trezeşti că n-ai adunat nimic.
Pentru valoarea mântuirii nici o suferinţă nu e imposibilă aici pe pământ, numai şi numai să poţi câştiga mântuirea.
Dumnezeu iubeşte Ţara Românească şi pe ea vrea intai să o spele de păcate.La mulţi le-a zis: nu plecaţi din ţară că ţara noastră are destinul ei şi va da cei mai mulţi mucenici.
Să vă rugaţi să nu vină şi peste voi necazurile care vin pe oameni, că vor veni vremuri foarte grele.Să nu credeţi că voi n-o să răbdaţi foame.Să vă pregătiţi pentru martiraj.
În rugăciunea "Tatăl nostru", "şi nu ne duce pe noi în ispită", se referă la ispita lepădării de Dumnezeu.
Prin încercări se spală menajarea de sine. Când eşti asuprit, răstignit pe nedrept, să te bucuri.
Unde ne merge bine, acolo nu sporim; unde-i mai greu, acolo te curăţeşti mai sigur; acolo unde nu eşti cioplit, eşti un necioplit.Să vă aşteptaţi la întâmplări venite din senin. Că nu tu întrebare, nu tu ascultare, nu tu nimic din cele ale căii acesteia.Să nu ai nici un amestec cu ai tăi, ca să nu se răcească în inima ta dragostea de Dumnezeu.
Aşa cum ne purtăm cu aproapele, tot aşa se va purta Dumnezeu cu noi.Nu greşelile altora ne scot din răbdări, ci puţina noastră răbdare; ne cheltuie şi răbdarea pe care o mai avem.
Va urma...
http://www.trilulilu.ro/vylyca84/5397d20fef6e51
Pr. Arsenie Boca – Suisul muntelui
Teatru radiofonic din data de 27.11.2010 la Radio Romania Actualitati
http://www.trilulilu.ro/vylyca84/b00598176a21f3
Pr.Arsenie Boca – Omul durerilor
Teatru radiofonic
http://www.trilulilu.ro/vylyca84/7247ca24afa9cf
Foarte adânci sunt în general mărturiile rămase de la Părintele Arsenie Boca.
Este interesantă tâlcuirea cererii de a nu fi duşi în ispită. Pe subiectul acesta este un banc care ilustreaza o ispită care îi vizează pe cei care caută credinţa. Când am auzit acest banc iniţial nu am ştiut să îi răspund, dar apoi l-am încadrat după cum urmează.
Vine apa mare şi îl suprinde pe Bulă care se suie intr-un pom. Apa tot creşte, creşte, şi Bulă se roagă la Dumnezeu să îl salveze. Trece o barcă şi îi spune lui Bulă, hai cu noi, dar Bulă spune, nu, eu mă rog lui Dumnezeu.
De fapt datoria lui Bulă este ca să facă tot ceea ce este posibil ca să se salveze, dar Bulă nu işi face datoria, ci mai mult se leapădă de Dumnezeu pentru că il ispiteşte într-un mod asemănător îndemnului diavolului ce apare la Luca 4, 10-12.