de Cristian Stavriu | Vizionări: 1863
Sfatul zilei de 2 martie
Legătura Desăvârșirii
„Ci fiți buni între voi, milostivi, iertându-vă unul altuia așa cum și dumnezeu v-a iertat vouă întru Hristos.” (Efeseni 4, 32).
Bunătatea și spiritul de compasiune sunt calități de maximă importanță în viață. Răul produs de un cuvânt aspru, de o atitudine rece față de aproapele, de incapacitatea de a vibra la sentimentele altuia, starea de permanentă suspiciune, toate acestea pot fi atenuate și făcute să dispară numai prin fapte de bunătate și manifestări de iubire.
Iubiea caută în oameni binele, nu răul, iar acolo unde nu găsește binele, deplânge răul și caută să-l îndrepte, nu să-l condamne.
Prisosul celor mai alese simțăminte ale noastre să se reverse, ca apa vie, asupra lor, asupra apropiaților noștri. Iubindu-i, ne punem în locul lor, ne purtăm cu ei așa cum am vrea să se poarte ei cu noi.
Suferim necazurile și nevoile lor, ca și cum ar fi ale noastre.
„Așadar, ca niște sfinți și iubiți aleși ai lui Dumnezeu, îmbrăcați-vă cu simțăminte de-ndurare, de bunătate, de smerenie, de blândețe, de-ndelungă-răbdare...
Mai presus de toate acestea, îmbrăcați-vă întru iubire, care este legătura desăvârșirii” (Coloseni 3, 12, 14).
Nu există niciun bun pământesc care să se asemene cu starea sufletească pe care o descrie Apostolul Pavel cu aceste cuvinte. De câte ori am simțit noi înșine asupra noastră puterea iubirii și a îndelungii-răbdări!
De câte ori, într-o clipă grea din viață, căldura unui cuvânt bun, mângâietor, nu ne-a făcut să vedem din nou lumina, care dispăruse demult în noi!
Dragostea, pe care Apostolul o numește „legătura desăvârșirii” este izvor viu, torent de bucurie clocotitoare, care se revarsă din plinătatea sa și asupra altora, ajungând să nu sece niciodată. să nu moară, să curgă impetuos, neîncetat, tot mai departe, spre veșnicie, să aducă în curgerea sa noi și noi roade!
În jurul unui faimos bătrân misionar s-au adunat odată mai mulți oameni, care se consacraseră slujirii săracilor și care vroiau să audă din gura lui un cuvânt de povață. A vorbit mult, cu o forță uluitoare, terminând cu cuvintele:
„Vreți să aflați trei condiții obligatorii pentru reușita lucrării voastre printre cei amenințați de pieire sufletească și trupească?
Prima condiție: fiți buni;
a doua condiție: fiți buni;
a treia condiție: fiți buni.
Iată ce am reținut din îndelungata mea experiență.”
Fiecare zi un dar al lui Dumnezeu - Editura Sofia