de Cristian Stavriu | Vizionări: 6630
Un bătrân monah, drag sufletului meu, odată fiind întrebat de ce lăcrimează și suspină pentru sufletele triste, care își lasă durerile pe umerii lui și poate nu se vor mai întoarce niciodată ?
Iar bătrânul, ștergându-și cu mâneca dârele mari de pe obrajii uzi i-a spus având chipul luminos:
„Dacă-l plâng nu-mi mai este străin îmi este ca un frate. Hotărârea o iau lacrimile mele...“
"...toate le putem cunoaște, toate le putem învăța. Numai din suferință nu vrem să învățăm ceva!
Credem că știm ce e suferința, că nu mai putem avea surprize, că am mers până la capăt. Da de unde ! Suferința e veșnic nouă, mereu variabilă, orișicând proaspătă.
Însă cred că totul nu e să învingi, totul e să lupți până la capăt; aici e mângâierea, aici e cununa, aici e jertfa.
Să fii iubit de Dumnezeu și să iubești pe Dumnezeu înseamnă a suferi...
„Fericiți cei ce plâng, că aceia se vor mângâia.“(Matei 5,4). Hristos e cel mai intim cu noi, mai intim decât noi înșine. Eu nu mă cunosc la fel de bine cum mă cunoaște El și nu țin la mine așa cum ține El.
Hristos Dumnezeu vrea ce e mai bine pentru noi. Nici noi nu vrem atât bine, cât bine ne vrea El.
Dacă noi vedem doar aici și acum, Domnul vede în perspectivă, știe ce voi face în viitor, vede și cunoaște ceea ce eu nu pot pătrunde.
Și ce este interesant că nu ne dă mai mult decât putem duce.
Hristos e cel mai bun prieten al nostru și ar trebui să vorbim cu El ori de câte ori simțim, liber, deschis și sincer.
Nimeni nu poate cât poate Hristos și nimeni nu mă poate duce de mână așa cum o face El.
Să fim întru Hristos înseamnă să devenim una cu El într-o comuniune unde trăirea depășește cuvintele și totul se petrece într-un grai al inimii.
Hristos este atât de prezent în viața noastră încât sunt convins că fiecare dintre noi de multe ori i-am simțit răsuflarea în ceafă...
Dumnezeu, Tatăl nostru Cel din ceruri, ne iubește mult iar noi trebuie să învățăm ce înseamnă cuvintele „Facă-se Voia Ta“ cea sfântă și nu pofta mea cea egoistă.
Dumnezeu are pedagogia Lui pe care nu o putem înțelege.
El le așază pe toate atât de minunat și armonios încât chiar trăiești din plin sentimentul minunii, numai că noi nu avem răbdare.
De ce nu înțelegi oare suflete că dacă Dumnezeu te pierde pe tine, nici îngerii nu-i sunt consolare ?!
Biserica nu e tribunal, ci este prilej de întâlnire și de mângâiere cu Hristos.
E răspunsul nostru la invitația lui Hristos care zice „Îndrăzniți! Eu sunt; nu vă temeți!“ (Marcu 6, 50) ; „Nu te teme. Crede numai.“ (Marcu 5, 36)
Ridicați-vă din păcat și nu vă mai temeți „iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârșitul veacului“ (Matei 28, 20)
E bucurie, e trăire, e binecuvântarea de a simți gustul dulce al iertării.
Numai păcătoșii pot gusta creștinismul în toată plinătatea lui, căci nu este nici un păcat care să stea împotriva iubirii lui Dumnezeu.
Căci contrariul păcatului nu e virtutea, ci contrariul păcatului e libertatea. A fi liber pentru Hristos.
Ca să revin la suferință îmi dau seama că nu suntem aproapele nimănui.
Ni-l facem pe un altul aproapele nostru, făcându-ne aproapele său printr-o faptă, printr-un gând de rugăciune sau un cuvânt bun ce ne poate aduce Raiul, aidoma tâlharului de pe cruce.
Să ne doară durerea celui de lângă noi și să ne bucure bucuria lui și așa vom împlini porunca lui Hristos căci „dacă l-am câștigat pe fratele meu, l-am câștigat pe Dumnezeu”
Adiministreaza familia mea: Cristian, Gabriela, Raluca-Gabriela!
nu sunt curios din privinta siteului in sine - asa ca din aceasta privinta nu sunt mahnit.
Ma intereseaza viata persoanelor legate de site - le doresc cele bune administratorilor si cititorilor site-ului.
Este mare lucru, dar sunt ajutat de sotie si copil - si asta inseamna mare lucru. Singur n-as fi facut fata pe langa celelalte probleme curente ale vietii. E greu sa mentii echilibrul si sa dai mereu intaietate lucrurilor dupa anumite prioritati. Dar nadajduim la mila Domnului!
Despre noul site n-as vrea sa vorbesc acum deoarece de cate ori am vorbit inainte ca voi face un lucru, mereu am intampinat greutati. Si asa deja am depasit prea mult timpul cu lansarea lui din motive care nu depind de mine. Sunt mahnit dar trebuie sa am rabdare!
Doamne ajuta!
Cristian Stavriu
PS Sper din inima ca nu te-am mahnit cu raspunsul meu!
E mare lucru ca reusesti sa iti face datoria fata de site-ul acesta zi de zi, pentru ca sunt unele zile grele.
Daca vei avea dorinta si posibilitatea, sunt curios sa aflu cam care ar fi planul, ideile si structura proiectului de site.
Site-ul va avea continutul blogului si bineinteles si altceva. Dar sa ne vedem cu el lansat si apoi vorbim.
Oricum ma bucur ca esti cititor fidel!
Doamne miluieste-ma!
Cristian Stavriu
Se poate face un site direct de catre autorii scrierilor si/sau de editori care preiau fragmente din alte surse.
Doamne ajuta!
De ce ma intrebi?
Imi face placere sa stiu ca sfaturile sunt utile.
Pe parte de marketing sunt multe de discutat deoarece exista o serie intreaga de mijloace media si eu nu cunosc potentialul vostru si nici strategia de lucru. Nu stiu ce v-ati propus si cat sperati sa se indeplineasca din aceasta activitate. Cat de bine este pusa la punct strategia de vanzare samd.
Internetul este sursa cea mai ieftina de promovare si actiune, are un spectru destul de larg dar este totusi limitata la persoanele care activeaza pe internet.
Din fericire (daca m-as putea exprima asa) activitatea ortodocsilor pe net este destul de efervescenta ceea ce poate fi un potential. Asta spuneam intr-un mesaj anterior. Cine va intra pe site-ul vostru cu gandul de a cumpara carte religioasa? Site-ul trebuie sa fie dedicat acestei activitati ptr ca titlul are si el rolul lui.
El trebuie cladit ca structura ca sa poata fi gasit pe net prin cuvinte cheie- dar aici este o intreaga filosofie. Un site profesional ptr acest tip de activitate poate costa in jur de 2000 de euro si-si va scoate banii cu siguranta. Dar atentie sunt multi fauritori de site-uri care promit marea cu sarea, iti sufla banii dupa care el nu da rezultatul scontat. Daca veti avea nevoie si hotarati ca e necesar sa purcedeti la cladirea unui site dedicat ptr vanzarea de carti atunci va pot indruma intr-o directie buna la cineva din Biserica care face lucrurile bine si cu constiinta crestina iar rezultatele vor fi pe masura.
Cand vreti sa discutam in particular, imi dati un mesaj pe mail-ul personal facem schimb de numerele de telefon si vorbim in detaliu.
Doamne miluieste-ma !
Cristian Stavriu
Multumesc pentru sfaturi, ma bucur de ele. Daca se poate, imi puteti sugera si alte modalitati de promovare, in afara link-urilor de pe alte bloguri?
Cine va intra pe acest site, ca sa cumpere carti? Cine-l va aduce acolo pe potentialul cititor? Ce „carlig” folositi?
Aveti un feed-back la cati vizitatori aveti pe zi, ce au urmarit in site, etc? E important de stiut! Altfel este un blind project!
Se depune o munca si se asteapta niste rezultate. Cum stiti ce impact aveti in blogosfera ortodoxa cu acest site, cu denumirea lui, cu structura lui samd.
E o intreaga filosofie sa vinzi pe net! Cum vor ajunge crestinii ortodocsi pe site-ul dvs daca nu stiu de el? Cine va promoveaza activitatea?
Daca nu se gasesc ceva parghii si nu se lucreaza inteligent, putem spune ca proiectul e sortit mortii, sau chiar e nascut mort.
Imi cer iertare ca imi permit sa va dau cateva sfaturi, dar o fac in masura in care cunosc destul de bine aceste mecanisme.
Doamne miluieste-ma!
Cristian Stavriu
Nu stiam de ideea cu reciprocitatea pentru promovare. Problema ese ca acest lucru nu depinde de mine...
S-a ales aceasta denumire pentru siguranta pe care o ofera o episcopie, in sensul clientul va sti sigur ca produsele vor ajunge cu bine, si nu este un site fantoma.
Doamne ajuta!
V-am postat la legaturi asa cum v-ati dorit!
In viitorul apropiat voi lansa un site ortodox destul de complex si atunci putem discuta pe o colaborare daca veti fi tentat.
Dar inainte de toate sa lansam si apoi sa vedeti ce oportunitati vor fi si mai vorbim!
Dvs vad ca nu promovati nici-un site ortodox! Va fi greu sa obtineti promovare de la altii fara sa purcedeti la reciprocitate!
Si imi permit sa va dau un sfat daca nu va este cu suparare. Cred ca titlul site-ului dvs trebuie sa coincida cu obiectul de activitate - in speta vanzarea de carte religioasa ca sa aveti succes din toate pct de vedere - iar aici este mult de discutat pe parte de marketing.
Va doresc succes in activitatea de propovaduire si vanzare de carte autentic ortodoxa!
Doamne miluieste-ma!
Cristian Stavriu
Sunt administratorul magazinului online de carti si obiecte bisericesti al Arhiepiscopiei Craiovei.
Va rog mult, daca doriti, treceti-ne si pagina noastra in lista dv la Blogroll.
Daca sunteti de acord, Numele link-ului sa-l treceti: Magazin Online de Carti si Obiecte Bisericesti; iar link-ul catre care sa se genereze pagina este: http://arhiepiscopiacraiovei.ro/
Este, dupa parerea mea, cel mai bun site de vanzare de carte religioasa, in sensul ca are categorisirea cartilor foarte bine facuta, cu diverse categorii; fiecare carte are descriere, astfel incat cititorul isi poate face o imagine de ansamblu asupra continutului cartii, iar toate cartile au descriere, nu este un simplu citat; preturile cartilor nu sunt mai scumpe decat media de pe piata; nu contine carti dubioase (eretice, etc); Clientul este contactat pentru confirmarea comenzii in mai putin de o ora din momentul in care a facut comanda (de luni pana vineri intre 8-16); Transportul se poate face prin posta romana sau curierat rapid, in functie de dorinta clientului.
Va rog, aruncati o privire prin el…
Va multumesc!